Paikka, jonka läheltä löytyvät monipuolisimmat palvelut, kauneimmat maisemat ja kaupungin syke.

Turun Auringonlähde sijaitsee joustavien liikenneyhteyksien äärellä, lähellä Satakunnantietä, noin 5 km torilta. Auringonlähteen läheltä löytyvät monipuoliset kaupan palvelut ja kaupungin syke sekä kauneimmat maisemat. Itse alue on rauhallinen, sillä se sijaitsee päättyvän Lähteenkadun varrella (ei läpiajoliikennettä).

Koulut, tarhat ja palvelut

Alakouluun on noin puoli kilometriä ja yläkouluun pari kilometriä. Lähimmät lukiot ovat Turussa ja Raisiossa noin kolmen kilometrin päässä. Päiväkoteja on seudulla useita, 600-800 metrin etäisyydellä.

Länsikeskuksen palvelut ovat kivenheiton päässä ja siellä voi käydä paitsi autolla, myös pyörällä ja kävellen. Messukeskukseen ja Myllyynkin ajaa muutamassa minuutissa.

Liikenneyhteydet ja ulkoilu

Auringonlähteen sijainti Ruohonpäässä on paras tapa asua kaupungissa, nauttia lähellä olevista palveluista ja puhtaasta luonnon rauhasta.

Satakunnantietä pääsee sujuvasti bussilla Turun keskustaan tai Raisioon. Lisäksi alueelta on hyvät liikenneväylät lentokentälle ja satamaan eikä Ruissalon rannoillekaan ole pitkä matka.

Alueen vieressä on puistoalue, joka takaa rauhalliset ulkoilumahdollisuudet. Pururata- ja hiihtoverkosto on lähellä. Lähistöllä on myös Impivaaran uimahalli ja liikuntakeskus sekä useita kuntosaleja.

Auringonlähteen sijainti Ruohonpäässä on paras tapa asua kaupungissa, nauttia lähellä olevista palveluista ja puhtaasta luonnon rauhasta.

Arkkitehdin piirustuslaudalta

takkahuone

Yhteen tasoon rakennetuissa Auringonlähteen kodeissa korostuu avaruuden tuntu ja elämisen helppous. Kodit ovat tyyliltään selkeälinjaisia ja valoisia. Ne täyttävät modernin, urbaanin, asumisen vaatimukset.

Alueelle paistaa aurinko aamusta iltaan, ja suunnittelussa olenkin pyrkinyt hyödyntämään auringon asemaa päivän aikana. Terasseille virtaa luonnonvaloa ja lasipintojen ansiosta näkymät ympäristöön ovat esteettömät. Terassit ja lasipinnat lisäävät tilan tuntua ja tuovat ympäristön vihreyden lähelle.

Modernin ilmeen ohella olen pyrkinyt käytännöllisiin ja toimiviin ratkaisuihin. Tilojen esteettömyys ja avaruus kompakteissa asunnoissa ovat arjen ylellisyyttä.

Puiston viereen sijoittuvat puutalot sopivat luontevasti alueen välittömään ilmapiiriin. Toimivat asuntopohjat ja uusi arkkitehtuuri antavat mukavat puitteet asumiselle. Kaikki kaupunkielämän edut, nopeat yhteydet ja palvelut ovat lähellä.

Moderni, selkeä ja toimiva, valoisan luonnonläheinen ja virkeän kaupunkimainen. Nämä kaikki ominaisuudet yhdistyvät uusissa Auringonlähteen pientalokodeissa Turun Ruohonpään kaupunginosassa..

Arkkitehti Pekka Mäki